Healing Touch Program Inc. 

Healing Touch Program är ett internationellt,  energibaserad medicinsk terapi i flera nivåer. Studenterna lär sig att använda sig av en mängd olika hands-on tekniker som underlättar energibalansering för hela individen, stödjer fysisk, känslomässig, mental och andligt välmående.

Vision: Inspirera och möjliggöra för mänskligheten att uppnå holistisk hälsa, healing och välmående.

Mission: Att etablera healing Touch i varje hem, skola och sjukvårdsinrättning genom utbildning och praktik. Healing Touch Program (HTP) är ägare och leverantör av den ursprungliga (upphovsrättsskyddade) Healing Touch läroplanen, som grundades av Janet Mentgen, 1989. Denna kärna är ett standardiserat utbildningsprogram som har framgångsrikt erbjudits över hela världen av HTP (tidigare Colorado Center för att Healing Touch -CCHT) sedan 1989. Utbildningstimmar beviljas av HTP / CCHT genom den amerikanska Nurses Credentialing Center Commission om ackreditering sedan 1993 och National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork sedan 1999.

Healing Touch Program är ett ackrediterat företag sedan 24 augusti 2010 genom Better Business Bureau.

Healing Touch programmet fortsätter att stödja studenter, kursansvariga, utövare och lärare, genom att upprätthålla en etisk, nödvändig, professionell och hjärtcentrerat program samtidigt som man söker att upprätthålla Janet's vision och arv att föra detta "arbete" vidare till världen. 


Healing Touch program erbjuder:


- Certifiering genom ett självständigt certifieringsorgan - Healing Touch-certifiering
- Professionellt medlemskap genom Healing Touch Professional Association (HTPA)
- Forskningsstöd, information och samråd, inklusive en oberoende webbplats: www.HealingTouchResearch.com
- Fortsatt lång relation med den ideella 501 (c) (3) Healing Touch Worldwide Foundation (HTWF), tidigare känd som HTIF (Healing Touch International Foundation)
- Fortsatta utbildningstimmar för sjuksköterskor och massörer
- Klasser runt om i världen i trettio (plus) länder
För att läsa mer om funktionerna i programmet gå till: Healing Touch Program Functions Chart.


Programmet för Healing Touch har sedan 1989 lärts ut till mer än 100.000 deltagare i hela världen och i över 32 länder. Programmet (ursprungligen känd som Colorado Center for Healing Touch) har utvecklats av Janet Mentgen, BSN, RN, HNC, HTCP / I som medicinskt baserad utbildningsprogram inom energiterapi för sjuksköterskor. Under de senaste 18 åren har Healing Touch varit effektiv i att visa en positiv inverkan på hälsovården. Healing Touch är allmänt respekterad och alltmer accepterad, inte bara i USA, men i många länder runt om i världen. Det anses vara en av de ledande energimedicinska program i världen.

Kärnvärden för Healing Touch Program
Vi använder dessa riktlinjer för att hjälpa oss att fatta beslut och inriktning för HTP.


Positive Team and Family Spirit - Vår framgång är beroende av den kollektiva energin och intelligensen hos alla våra medarbetare. Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö där motiverade gruppmedlemmar kan blomstra och lyckas nå sin fulla potential. Vi uppskattar ansträngning och belönar resultat.


Respekt - Vi hedrar rättigheter och övertygelser hos våra medarbetare, våra kunder, våra leverantörer, och vårt samhälle. Vi behandlar andra med den högsta graden av värdighet, jämlikhet och tillit och respekterar varje persons individualitet, övertygelser och inneboende värde.


Ansvar - Vi accepterar vårt individuella och gruppens ansvar och vi uppfyller våra åtaganden. Vi tar ansvar för vår prestation i alla våra beslut och handlingar.


Integritet - Vi är etiskta och ärliga och inspirerar förtroende genom att säga vad vi menar, matchar våra beteenden med  våra ord och tar ansvar för våra handlingar.


Omfamna och driva förändring - Vi är inte rädda för förändring, utan omfamnar det entusiastiskt, och kanske ännu viktigare, uppmuntrar och driver den. Vi planerar och är förberedda för ständig förändring.


Personlig utveckling- Vi utmanar ständigt och sträcka oss inom personlig utveckling och välbefinnande. Vi uppmuntrar också varandra i sin egen utveckling.


Bygga öppna och ärliga relationer - Starka positiva relationer som bygger på öppen och ärlig kommunikation är viktiga för HTP. Starka relationer tillåter oss att åstadkomma mycket mer än vi skulle kunna annars.


Vara passionerad och bestämd - Vi värdesätter passion, beslutsamhet, uthållighet, och känslan av gudomlig timing. Vi är inspirerade eftersom vi tror på vad vi gör och vart vi är på väg.


Vara ödmjuka - Ödmjukhet öppnar upp en energiskt, att lyssna, att be om ursäkt, för att förstå en annan eller att acceptera vår mänsklighet. Vi väljer öppenhet och nyfikenhet framför att skydda vår synpunkt. Vi erkänner andras bidrag på kontinuerlig basis.


Tillfredsställa och glädja våra kunder-Vi går till extraordinära ansträngningar för att tillfredsställa och glädja våra kunder. Vi vill möta eller överträffa deras förväntningar på varje interaktion med HTP. Vi vet att genom att göra så kan vi vända kunder till att bli förespråkare för vår verksamhet. Förespråkare gör mer än arbetar med oss, de berättar om HTP till sina vänner och andra. Vi vill vara där för  våra kunder på ett kompetent, effektivt, kunnigt sätt och med entusiasm.


Skapa välstånd - Genom att erbjuda våra produkter och tjänster är vi en värdefull del av vår värld. Vi inser att man genom att skapa välstånd för oss själva och andra i vårt samhälle så bidrar vi på så sätt till att skapa tillväxt, möjligheter, trivsel, trygghet och exceptionell service.